Ga naar hoofdinhoud

Over Monique

DSC_9184

Mijn Jeugd

Met mijn roots die in Indonesië liggen voelde ik als kind al heel goed sferen en stemmingen aan. Soms handelde ik op een manier die ik op het moment zelf niet begreep maar er gebeurde altijd daarna wel iets wat zichtbaar maakte waarom ik zo gehandeld had. Met een voorbeeld wil ik dit duidelijk maken. De vader van mijn moeder was een heel gesloten, getraumatiseerde man. Als jong meisje durfde ik niet met hem te knuffelen, hij maakte een verdrietige indruk. Toen ik weer eens bij mijn opa en oma op bezoek was en het afscheid naderde, ging ik bij hem op schoot zitten en knuffelde hem. Terug in de auto vroeg ik me af waarom ik dat gedaan had, begreep niets van deze spontane actie. 4 dagen daarna overleed mijn opa heel plotseling aan de gevolgen van een hersenbloeding.

De moeder van mijn moeder was een echte knuffeloma. Als ik pijn had of ziek was streek ze erover heen en al heel snel voelde ik mij beter. Zo werd ik al heel jong geconfronteerd met healing. In mijn jonge jaren, toen de Nederlanders in 1957 Indonesië uit moesten, heb ik 1,5 jaar bij haar gewoond. Mede daardoor heb ik een speciale band met haar opgebouwd. Mijn vader bleef in Indonesië om het e.e.a. zakelijk af te ronden en ik ging met de MS Oranje met mijn moeder naar Nederland.

Zoals velen van ons heb ook ik een rugzakje meegekregen en heb er door de jaren heen hard aan moeten werken om het wat leger te krijgen. Het heeft mij inzichten gegeven en me ontwikkeld tot de Monique die ik nu ben. O.a. Reconnective healing en de Reconnection hebben mij ondersteund in dit proces.

Graag wil ik mijn levenservaring en kennis inzetten om mensen te helpen en te ondersteunen op hun levenspad. Ik werk ook heel graag met kinderen omdat ik hun zo gun het rugzakje al jong wat leger te krijgen zodat ze de lasten niet hun hele leven met zich mee hoeven te dragen. Daarbij kan ik als ondersteuning bij de healingen ook mijn honden inzetten.

Sinds 17 jaar werk ik fulltime als Reflexzonetherapeute en mijn intuïtie gaf mij signalen dat het tijd werd voor een nieuwe fase in mijn werkzame leven. Reconnective healing en De Reconnection kwamen op mijn pad en na enig onderzoek voelde ik dat ik deze weg in moest slaan.

Spirituele Psychologie

Ter ondersteuning van het healing proces heb ik afgelopen zomer een 7-jarige opleiding Spirituele psychologie afgerond. Spirituele psychologie heeft ten doel trauma’s te leren verwerken. Dit gebeurt o.a. d.m.v. oefeningen en lichaamswerk. Het is verbluffend wat er kan worden opgelost door zo te werken. Als je trauma’s durft aan te kijken, kun je ze daarna aanpakken en verwerken. Je gaat daarna lichter, vrijer en zelfverzekerder door het leven. Het is hard werken maar ik gun iedereen het gevoel daarna. Als ondersteuning bij het healing werk kunnen deze oefeningen worden ingezet.

DSC_9128

Mijn Honden

Simba

Simba is geboren op 8 september 2013 in Duitsland en een Nova Scotia Duck Tolling retriever, hij is een hele sensitieve hond. Hij is dol op kinderen en ballen en voelt haarscherp de sfeer aan waarin een persoon zicht bevindt en doet daar zijn ding mee. Hij is ook graag aanwezig bij de healingen die ik geef. Hij werkt dan mee met mij. Prachtig en ontroerend om te zien.

Simba heb ik niet als pup gekregen. Zijn vorige baasje begreep Simba niet goed en daardoor waren er steeds misverstanden. In overleg met Simba’s baasje is besloten Simba te herplaatsen. Ik was de gelukkige. Tja en dan kom je bij een baasje wat healingen kan geven en heel vertrouwd is met het ras. Na een gewenningsperiode van een half jaar werden we meer en meer maatjes en kreeg Simba stukje bij beetje zijn Toller eigenschappen terug. Hij en ik hebben een hechte band, we zijn echt maatjes.

Linne, tweede hond van Monique.

Linne

Linne is geboren op 1 november 2016 en is doof. Zij is ondanks haar handicap een heel blij, sociaal en open hondje en wil dolgraag spelen. Knuffelen vindt ze heerlijk en ook zij is dol op kinderen. Zij is uitermate geschikt voor teruggetrokken en verlegen kinderen, want ze moeten met haar echt oogcontact maken om met haar te kunnen spelen. Door haar enthousiasme en vrolijkheid is dat makkelijk. Linne is ook een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, en is mijn 4e hond van dit ras.

Linne en Simba zijn ook echt maatjes. Zij is nog de jonge onbevangen hond, Simba is meer de rustige en wijze hond. Heel leuk om te zien hoe ze aan elkaar gehecht zijn en met elkaar spelen.

Linne is dol op petflesjes, die ze helaas overal in de natuur vindt. Stokken zijn ook haar favoriet. Ze heeft veel energie en moet dan d.m.v. rennen en spelen haar energie kwijt. Ze is heel aanhankelijk en knuffelen kan ze uren volhouden!

Simba en Linne samen, de honden van Monique
Back To Top